2021-03-14 13:09:32• hírek • Fizetett tartalom

A koronavírus sem áll az online játékok útjába – A cseheknél börtön jár a virtuális lopásért

Ugyan az e-sport bajnokságokat egészségügyi okokból élőben nem lehet megrendezni, de ez nem változtat azon a tényen, hogy az online játékok népszerűbbek, mint valaha. Olyannyira, hogy az idén rendezett katowicei Counter Strike: Global Offensive torna a nézőszámaival rekordot döntött, és míg valójában kongott az ürességtől az aréna, a legjobb pillanatokban akár 1 002 132-en is nézték online a harcot.

Hogy mi az a játék, ami akár egymillió néző figyelmét is leköti egyszerre?A Counter-Strike: Global Offensive egy olyan online alapú csapatjáték, amit a Valve Corporation és a Hidden Path Entertainment fejleszt, és ami a first-person shooter (FPS), azaz a belső nézetű lövöldözős típusú játékcsaládba tartozó Counter-Strike sorozat negyedik tagja.


A 2012-ben kiadott kompetitív játékban két csapat méri össze a tudását, az egyik oldalon a terroristák, a másikon pedig az terrorelhárítók állnak. A lövöldözős játék az egyik legnépszerűbb e-sportok közé tartozik, amit a világ szinte minden pontjáról követnek. Az e-sport ma már jóval többről szól, mint néhány fiatal videojáték megszállottsága: nagy hagyománnyal rendelkező tornaklubok keretein belül sportegyesületek alakulnak, a csgo fogadás vagyonokat hozhat a fogadóknak, olyan sztárok is űzik, mint a két focisztár Casemiro és Neymar, de ami ennél is fontosabb, Csehországban már a törvény is bünteti, ha valaki a játék határain belül követ el bűncselekményt, amire példa is akad.


Casemiro a Counter Strike-kal kapcsolatban elmondta, hogy sokkal idegesebb lesz, amikor a virtuális térben kell teljesítenie, mint amikor a pályára lép egy stadionban 80 ezer néző szeme láttára. A rutinos focista szavaiból is kiderül, a stressz tehát a játékkal jár, különösen, ha a drága kiegészítőkről és a gyanútlan játékosokra vadászó csalókról van szó. Történt így Csehországban is, ahol egy 1400 dollár értékű kést lopott el valaki online, viszont nem volt szerencséje, és bár sokszor könnyen megússzák a szélhámosok, őt hamar lefülelték a helyi rendőrök, és tettéért akár 8 éves szabadságvesztésre is ítélhetik. Ez bizony már nem játék!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: